Ännu ett farväl

I mellandagarna 2016 somnade Långe Karl in, en välkänd ikon inom raggarsvängen. I en fylld Rättviks kyrka strömmade tårar, minnen, känslor och en uppenbar insikt om hur älskad, omtyckt och känd han var. Cancern tog hans liv.


Nu i februari somnade Svarten in. Ännu en av de allra mest igenkända raggarna. Ännu en ikon som hängt i svängarna i hela sitt liv. Idag fylldes Österhaninge kyrka för att ta farväl. Även denna gång strömmade tårar, känslor och minnen bland hundratals människor. Cancern tog hans liv.

Det jobbigaste med dessa farväl är att se hur de närmast sörjande går sönder inombords. Den outgrundliga tomheten och ångesten av sorg blir så fruktansvärt påtaglig för alla närvarande. Hjärtat i mig vill bara krama dem och befria dem från deras sorg, men hur jag än vill så är det omöjligt. 

Snart smälter snön, snart brister knopparna ut i naturen och meddelar att våren är på ingång. Så fort gatorna blir sopade så rullar dom ut, alla fina veteranbilar, entusiastfordon och raggarbilar. Ännu en säsong av bilträffar och cruisingar. 

Men Lång-Kalle och Svarten fattas oss.
Jag säger som jag sa vid era kistor, sov gott ❤

Kommentera här: