Paradiset

Idag sken solen och vindarna var ljumna. Jag tog min man, vår son och våra två hundar och promenerade ner mot stranden. Det är under dessa dagar som man inser vilken skatt man sitter på, detta paradis. En skärgårdsidyll som växer sig vackrare för varje år i och med fler permanentboende, kommunalt vatten, och utvecklade företag.
I fredags satt vi nere på restaurangen i hela 4 timmar och blabblade gott med områdets alla grannar och fick veta att det gamla tråkiga caféet på torget ska bli en Ica butik. 
 
Efter snart 6 år på denna plats så trivs vi mer än någonsin ♥
Lycka!

Vuxenpoäng

Efter jobben så drog vi till Ikea för att handla garderobsinredning till vår nybyggda klädkammare. Använde Ikeas shoppinglista på ikea.se och kunde där sortera allt efter lagerplatserna i butiken. Det var säkert ett 20 tal olika artiklar vi skulle ha x-antal av.
 
Vi anlände straxt innan 17:00, började med att käka i restaurangen innan vi åkte ner till lagret för att börja plocka. 18:20 var bilen fullpackad med fällda säten och vi rullade hemåt 4.000:- fattigare. Till detta skall då tilläggas att vi är småbarnsföräldrar, det ska matas, spännas barnstol, och underhållas under tiden.
 
Nä fan, jag tycker att det var bra jobbat.

Ännu ett farväl

I mellandagarna 2016 somnade Långe Karl in, en välkänd ikon inom raggarsvängen. I en fylld Rättviks kyrka strömmade tårar, minnen, känslor och en uppenbar insikt om hur älskad, omtyckt och känd han var. Cancern tog hans liv.


Nu i februari somnade Svarten in. Ännu en av de allra mest igenkända raggarna. Ännu en ikon som hängt i svängarna i hela sitt liv. Idag fylldes Österhaninge kyrka för att ta farväl. Även denna gång strömmade tårar, känslor och minnen bland hundratals människor. Cancern tog hans liv.

Det jobbigaste med dessa farväl är att se hur de närmast sörjande går sönder inombords. Den outgrundliga tomheten och ångesten av sorg blir så fruktansvärt påtaglig för alla närvarande. Hjärtat i mig vill bara krama dem och befria dem från deras sorg, men hur jag än vill så är det omöjligt. 

Snart smälter snön, snart brister knopparna ut i naturen och meddelar att våren är på ingång. Så fort gatorna blir sopade så rullar dom ut, alla fina veteranbilar, entusiastfordon och raggarbilar. Ännu en säsong av bilträffar och cruisingar. 

Men Lång-Kalle och Svarten fattas oss.
Jag säger som jag sa vid era kistor, sov gott ❤