2018

På valnatten ska jag duka upp ett smörgåsbord av finaste råvaror. Det blir löjromstoast, oxfilé, fina drycker och konfetti när svenska folket äntligen får säga sitt efter en mandatperiod av fullständigt politiskt kaos!


Sverige och Svenska folket har blivit våldtagna och vandaliserade tillräckligt.

Och du, Dan Eliasson... du kan ta och flytta till en mysig liten No-Go-Zone, det finns ett antal att välja mellan, varsågod, pick one!

2018, jag längtar!!

Yrkeskompetensbevis

 
En fet jävla eloge till alla de som klarar Trafikverkets skriftliga YKB prov. Förhoppningsvis är jag en utav dem var det lider. Satan vad mycket grejor man ska kunna... Utöver de vanliga trafikreglerna för exempelvis personbil/lastbil så ska man alltså kunna alla olika intyg som skall medföras vid transport utomlands, känna till de olika fackförbunden kopplade till transport, organisationer, regler gällande transport av farligt gods, olika intyg för farligt gods, uträkningar av värdebegränsade mängder av farligt gods, ergonomi och hälsa, olika sjukdomstillstånd, straff för olika brottsliga handlingar exempelvis människosmuggling, eco driving, miljöfrågor, ansvarsområden, olika arbetsroller, hur mycket gods som transporteras årligen i sverige, vilka tillsynsmän som gäller i olika frågor, säkerhetsrådgivare, vilka som bestämmer i Europaparlamentet rörande internationella transportregler inom EU, vilka internationella transportregler som gäller UTANFÖR EU, vilka länder som gått ihop och skapat egna regler, hur många åkerier som finns i sverige, hjärt & lungräddning, första hjälpen, arbetsskador m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.m.
 
Enligt statistiken från Trafikverket så är det 60% som kuggar sin första YKB skrivning. Alltså SEXTIO PROCENT... vilket intygar att det är ingen lätt match. Man blir lite lätt svettig av att höra det.
 
Nåväl, skrivningen är bokad och 2 veckor återstår av utbildningen.
Hua.... nu måste jag sova, det är en dag imorrn' å'
 

2017 öppnar stort.

Efter ett par år av beslutsamhet så går jag nu till handling i att byta branch i yrkeslivet. Idag hoppade jag på YKB kursen som krävs för att få köra tung trafik yrkesmässigt. 4 veckor för 26.000:- ska plöjas igenom. Detta är givetvis EU's påfund, och eftersom det är lag på att ha ett yrkeskompetensbevis så är det bara att rätta in sig i ledet, betala och sitta vid skolbänken i 4 veckor (140 timmar) varav 10 timmar är praktisk utbildning.
 
I och med detta är bollen i rullning direkt och ett karriärsbyte ett faktum. Har fått erbjudande att köra bärgare och på vägen hem från kursen idag fick jag en arbetsintervju bokad på ett annat ställe i morgon. Tur att man har lite kontakter. 
 
Grabben ska skolas in hos dagmamman i morgon. Det får bli hans pappa som får sköta den biten eftersom jag måste ha 100% närvaro på YKB kursen. Har precis beställt nappar med grabbens namn på samt namnklisterlappar att sätta på ytterkläder och liknande. Allt måste märkas upp så att dagmamman kan hålla koll på vilka grejor som tillhör vilket barn. Det är mycket man ska ha koll på...!
 
Är det OK att längta till helgen redan nu?
...det får gärna bli sommar också.