När två blir en

Igår fick jag äran att fotografera detta fina brudpar. Det var en liten privat ceremoni med endast två vittnen i kyrkan. Vackert, enkelt och personligt, precis som de ville ha det.
 
 
Den dagen jag gifter mig så skulle jag nog vilja ha något i den stilen. Jag är inte sugen på att vigas inför en stor publik med hela baletten... Det känns som att vigseln är mer en show för alla närvarande än att det faktiskt handlar om två människor som ska avge sina löften till varandra. I efterhand kan man istället ha en stor fest om man vill tycker jag.
 
Smaken är som baken givetvis, men viktigast är att personerna det handlar om får bestämma vad som känns bäst för dem i grund och botten. ♥
 

Mot skärgården

...ja så heter Stefan Nilssons musik som inleds i tv-serien Skärgårdsdoktorn. Samma musik spelades som intro på Eddies dop igår ute på Sjöräddningens station på Dalarö. Hela dopet var enkelt, vackert och med en gnutta humor av världens bästa präst. Inga tunga psalmer, inga djupa bibel ord.
 
Precis som jag ville ha det ♥
Dopklänningen har vandrat i släkten och är sydd av min Farmors mor år 1916. Just i år fyllde den exakt 100 år gammal och alla de döpta barnens namn och årtal är broderade i klänningens nederkant. Det sista broderade namnet var "Pernilla 1980" ...snart broderas min sons namn in där, Eddie 2016.
 
 
Dop skålen hade jag beställt från Glasets Hus i Orrefors, den är handblåst och heter "Wave". Väldigt passande tills just detta skärgårdstema. Jag hade låtit gravera in Eddies namn & dop datum på skålen. Vattnet hämtade jag och Eddies pappa ur Mälaren som flyter fram genom Dalarö kanalen precis utanför sjöräddningsstationen.
 
 
Folk kommer och går i ens närhet... Vilka som finns där under dessa minnesvärda milstolpar i livet som födslar, dop, vigslar osv är aldrig riktigt självklart. Många nära och kära fanns på plats igår, och några saknades... någon kanske lite extra mycket.
 
 

Full fart framåt!

 
Nu kryper vi... och undan går det!
 
Idag har vi träffat vår pianist som ska spela på dopet och valt ut vilken musik vi ska ha. Mitt val är givetvis genomtänkt och alldeles självkart :-) Inga tråkiga psalmer här inte, det kommer bli toppen!