Matupplevelser...

Sorry för frånvaron folks!
 
Har sen en vecka tillbaka börjat med omläggning av kosten vilket inte har varit heeeelt enkelt. Det går upp och ner minst sagt. Trodde det skulle vara enklare men upptäckte längst vägen hur fruktansvärt okunnig man är på mat egentligen(!) Jag älskar ju att laga mat och får ofta beröm för min matlagning. Nu måste jag ju dock tänka efter, kolla upp kalorier, lära mig GODA och NYTTIGA recept.
Shit va svårt det är...
 
Jag har senaste veckan köpt ingredienser som jag aldrig ens arbetat med inom matlagning. Idag till exempel, gjorde jag kycklingfärsbiffar. Geggade ihop kycklingfärs, ägg, kryddor och stekte. Till det geggade jag ihop keso med curry och småhackade bitar äpple i. 
 
Jag har googlat runt lite på nätet på middagar med lågt kalori innehåll, läser av lite, noterar lite ingredienser, sen brukar jag i regel koka ihop efter eget behag, lägga till eller ta bort. Ganska spännande när man får till någonting som blir riktigt gott och samtidigt nyttigt. Till exempel har jag lärt mig att göra en riktigt god kyckling wok med en kryddstark och smakrik sås. Jag är ju en sås älskare..... My bad! 
Mycket går ut på att hitta nyttiga recept på olika såser att kombinera maten med. Jag avskyr när det blir för torrt! 
 
Får se hur resultatet blir av denna kost, samt hur duktig jag är på att försöka hålla den framöver. Men en sak är säker, jag har fått en nyfikenhet på att prova nya maträtter och smakkombinationer :-) 
 
 

Kommentera här: