Magsjukor, förskolor, daghem och avlopp.

Ungefär så har min dag sett ut.
 
Hela familjen har en efter en åkt på magsjuka i huset. Har tvättat, städat och torkat för att eliminera så mycket jag kan av viruset. Ikväll när grabben lagt sig så tog vi tag i att rensa avloppen i badrummet. Något vi planerat redan innan magsjukan slog till, men nu blev det liksom extra angeläget att göra ordentligt rent.
Idag är vi alla relativt återställda :-)
 
Har grubblat lite över Eddies tilldelade förskola i Västerhaninge. Alltså den är verkligen under all kritik... jag vill verkligen inte sätta honom där. Har undersökt saken och fått tips om lite dagmammor. Ska ringa komunen och se hur läget ser ut för pallevanten... Den tilldelade förskolan blir ju i så fall en nödlösning tills vi får plats på en önskad förskola. Det jävliga är att Sverige utvecklas ju i snigelfart samtidigt som vi ökar i antal och flyktingar strömmar in från alla håll och kanter. Det finns helt enkelt fler barn än det finns förskolor. Punkt.
 
Det jävliga är... nu är ju jag förstagångsförälder så jag talar utifrån det. Jag målade på något vis upp Sverige som ett så pass rikt land att även om alla förskolor är olika "bra" så är de ändå så där "gulligt" inredda med glada färger och en massa roliga färgglada prylar och leksaker för att skapa inspiration och lekfullhet för barnen.
 
Efter ett besök på Eddies tilldelade förskola så gick jag omkring med armarna i kors, axlarna spännt uppdragna mot huvudet och kände bara fasa... Allt var biege... det var som att gå in i en gammal skola från 1981... eller som jag kanske skulle föreställa mig att fattiga barnhem i öststaterna ser ut. Rätt tråkiga... färglösa... gamla slitna leksaker... avskavda möbler... sunkiga mjuka dynor. Alltså det var så jävla vidrigt...
-Och där ska jag lämna det finaste jag har om dagarna?
 
Panik. 
...ren panik. Är detta Sverige 2016...snart 2017??
 
Personalen pratar uppmuntrande om att de ska flytta till nybyggda lokaler 2018.
Ah när då under 2018 tänker jag för mig själv. Allt känns som en evighet till 2018!
En evighet... en E V I G H E T.
 
Förstår genast att eftersom de ska flytta så har de för länge sen lagt ner alla behov av renoveringar. Vilket gör att de gamla lokalerna snabbt förfaller. Men kom igen? Hur svårt är det att kasta upp lite glad färg på väggarna? Måla en nyckelpiga på väggen eller whatever?
 
Näe, här kör vi biege rakt igenom på allt.
 
Allvarligt Sverige?

Kommentera här: