Antingen går vi framåt eller så stannar vi allihopa.

Ända sen valrörelsen var i full gång inför senaste valet så har Facebook ständigt uppdaterats med politiska budskap och delade åsikter, inte minst nu när det känns som att världen står i brand.
 
Jag tillhör dem som är missnöjd med Sveriges utveckling... Jag är skitförbannad på PK-medias attityd att undanhålla information och rapportera om saker som passar dem. Ren fakta pratas bort och slätas över.
 
Inte nog med det så är jag missnöjd med den rödgröna politiken... attityden att de rika ska betala mer för alla fattiga. Ja jo... Robin Hood är en bra film. Men tar man bort alla fördelar med att tjäna mer pengar så kommer folk tillslut inte jobba lika hårt. Vad händer om alla skulle sluta jobba och gå på bidrag? Vem ska betala bidragen då? Det finns alldeles för många människor i vårt avlånga land som är bekväma med att leva på en låg lön och bidrag, samtidigt som de är avundsjuka på de rika och tycker att de ska dela med sig! ...men om man har jobbat hårt och vill komma någonstans i livet, ska man inte få göra det då, eller ska man bara jobba arslet av sig och ge bort pengarna till de som inte har samma drivkraft? ...hur kul är det då att försöka komma någonvart?
 
Det är tack vare de drivande hårt arbetande människorna som Sverige går framåt. Det är knappast de bekväma och arbetsskygga människorna som driver utvecklingen... de bromsar den snarare.
 
Missförstå mig rätt nu, jag har full förståelse för att det finns folk som av olika anledningar inte kan arbeta och försörja sig själva. Det ska givetvis finnas hjälp och stöttning för dessa. MEN... det finns en STOR skara bekväma människor... och gemensamt för de flesta med låg eller ingen inkomst är att de tycker att alla rika ska dela med sig mer. Det ska skäras ner på allt som är till fördel för en rik människa för den människan har ju så mycket ändå tänker den avundsjuke...
 
Men hade inte den rike människan funnits så hade inte den avundsjukes bidrag kunnats betalas. Tänkt på det? Nä... tänkte väl det.
 
Det är allmänt känt att merparten av låginkomsttagare röstar Rött. Och de som vill driva Sverige framåt och utveckla röstar Blått. Även om jag skulle gå ner i lön och leva på bidrag så skulle jag ha skalle nog att förstå att om Sverige ska gå framåt så behöver man uppmuntra drivande människor! -resten sköter sig själv för det kommer att finnas pengar till bidrag och omhändertagande av de mindre lyckligt lottade.
 
Men stryper vi de drivande företagarna och surar över att vissa har det bättre än oss, så kommer inte Sverige utvecklas och vi kommer att stå o stampa på samma ställe för Gud förbjud att någon ska ha det bättre än någon annan!
 
En klassisk sak att jämföra (när det gäller olika åsikter) är de som jublar när bensinskatten höjs -för de har själva ingen bil. Och i debatterna så förekommer ofta argumentet att "har man råd att ha bil så har man råd att betala bensin" ...allright.  Det argumentet är så jävla korkat så jag smäller av varje gång jag hör det... Här kommer den klassiska avundsjukan fram... så hårt så att den avundsjuke inte har en endaste jävla tanke på att Sverige är ett avlååååååångt land med ett par stora städer. Alla de MILJONER människor som bor på landsbygden då? Där jobben är färre och kollektivtrafiken är näst intill obefintlig på vissa håll... Ska dom snickra sig själv en lådbil och sparka sig iväg 2 mil till Ica när dom ska handla för de hjälpande bidragande pengar de får?
...Ja tydligen.
 
Och alla företag som arbetar med transport får en riktig smäll när priset på drivmedel höjs. I vissa fall så får vissa arbetstagare sägas upp i brist på pengar, och i andra fall så måste transportföretagen höja sina priser som drabbar någon annan... 
 
Nä... har folk råd med något så är det rätt åt dem att dela med sig till de avundsjuka. Så är det ju i långa landet lagom... Tjänar man mycket pengar och är drivande i sitt arbete så ska man straffas.
 
Kom för faan inte här och tro att du kan vara framgångsrik utan att få onda ögat av de Röda... Här ska vi alla vara jämställda ekonomiskt och leva utan att det sticker i ögonen på någon annan.

Storebror ser dig...

Idag har jag haft en installatör på plats som uppgraderat mitt befintliga larmsystem. Uppdaterade med lite fler komponenter så nu är det bevakning i alla utrymmen! Har även fått nya stora skyltar på staket, fönster och fasad som visar att larm och kameraövervakning finns i fastigheterna.
 
Så, nu bor jag på Fort Boyard! Välkommen! 
 
Har inte haft några tecken på inbrott tidigare men efter att ha sett lite prylar ligga konstigt på altanen för någon vecka sen så kände jag att det var dags att se över det befintliga larmet och även komplettera det med fler komponenter. Den som tar sig in i något av mina utrymmen får räkna med sirener och en schysst selfie.