1:a Advent

Efter att en mamma idag möttes av att hennes dotter drabbats av plötslig spädbarnsdöd i sömnen så tappade jag lusten lite för att fira in 1:a advent... Det känns så avlägset på något vis.
 
Idag på eftermiddagen var hon fortfarande kvar på akuten och höll sin dotter i famnen. Barnet var lika gammal som min Eddie är nu. Hon satt där och visste att om en stund måste hon lämna henne ifrån sig.
 
Va' är det för jävla sätt?!? Hur ska man palla att lämna ifrån sig sitt barn? Det måste vara höjden av livets orättvisa! Jag håller mig ifrån att fördjupa mig för mycket i hur det måste kännas för jag känner direkt att jag börjar gå sönder inombords. Jag blir tillräckligt illa berörd för att tappa all som helst jul feeling denna advent och genast klickar hem ett andningslarm via nätet. Jag hoppas att det levereras illa kvickt för jag kommer inte våga sova tills jag fått det..
 
Blir arg över att jag inte köpt ett andningslarm tidigare när man hör att någon förlorat sitt barn i plötslig spädbarnsdöd. Anledningen är att jag faktiskt inte uppfattat att det finns andningslarm, HUR kan jag ha missat denna viktiga information?!? Det är alltså en liten pryl som man sätter på blöjan som registrerar barnents rörelse (andning). Om det blir stilla i längre än 20 sekunder som avges ett larm så att man hinner uppmärksamma det och kan ge första hjälpen.
 
Näe, varje dag lär man sig något nytt, -idag lärde jag mig om andningslarm.
...och att jag är otroligt tacksam över att ha fått en så välskapt liten krabat i mitt liv ♥
 
 

Kommunikation

Tänk vad fort barn utvecklas. För ett par veckor sen ploppade han ut efter lite dramatiska omständigheter. Ett litet skört knyte som mest sov mellan måltiderna utan vidare kontakt med omvärlden.

Nu ska det helt plötsligt skrattas och pratas!

Idag hade vi en intressant diskussion om invandringsfrågan. Eddie ville starta Smurfpartiet men jag fick förklara att Socialdemokraterna finns redan.Jorå...

Här har man laddat för att lite halvt motvilligt gå på min första föräldragrupp på BVC. Sitta i en ring och diskutera barnbajs med ett gäng bebisbesatta mammor är inte riktigt min grej, meeen jag ska ge det en chans tänkte jag... Eddie har fått fina kläder på sig och allt går enligt tidsplanen, 13:30 ska jag vara där.

Tar fram pappret från BVC och stirrar lite fundersamt... Där står det 10:00-11:00.

Bra Pernilla...