Snart är rövmånaden Mars över!

Sooo long suuuucker!
 
Snart är april här och då är det vår på RIKTIGT! Jag räknar redan ner till semester... jag har nog aldrig längtat till semester lika mycket som jag gör nu! Många veckor ska jag ha! Lång-ledigt-delux! Lyllo mig!!!!
 
I och med att vår "fantastiska" regering kommer med förslaget att sänka rot-avdraget så kommer det säkerligen innebära en hel del tryck i min branch fram till hösten. Märker redan hur försäljningen dragit iväg i jämföresle med i höstas då folk inte riktigt vågade investera i några projekt i och med det stundande regeringsskiftet.
 
By the way, fy fan va jag hatar den rödgröna regeringen! Det ena korkade förslaget efter det andra... Om något år så har vi tillbaka svart jobben, sjukskrivningarna haglar, småföretagare konkar och ungdomarna är arbetslösa.
Skitbra, verkligen! Hejja Sverige!
 
Näe, nu ska jag sluta sura och ägna kvällen åt att käka jordgubbar och längta till sommaren ♥
Kyss!

Baj baj, hey hey...

Idag lämnade jag in min gamla tjänstebil och bytte mot en ny. Audi i all ära när det gäller design och utseende, men Volvo har oslagbar komfort och utveckling. Lyx att kunna starta värmaren via mobil appen till exempel! Outstanding att kunna trycka på en larmknapp i bilen om man exempelvis råkar ut för en olycka och blir kopplad direkt till telefonist som snabbt kan se exakt possition på bilen. Listan är lång på finesser och fördelar med Volvo...
 
 

Halvlek!

Halva månaden har gått! Nu väntar den sista monsterveckan med utbildning, konferens och sen lite mer säljutbildning. Finns det receptfria antidepresiva?
 
Äh skämt o sido, det är bara att härda ut. Livet kan ju inte vara skitkul jämt, eller hur? Jag ser i alla fall fram emot torsdag då jag förhoppningsivs får min nya företagsbil!!! :-D Bye Bye Audi sport kombi med växellåda, Hey Hey Volvo Ocean Race D4 med automat :-)
 
Efter denna röv månad så lugnar det ner sig en aaaaaaaning på jobbet, sen är det bara full fart mot sommarn!
 
Skulle registreringsbesikta Pontiacen i fredags... Gick ju sådär. Fick typ en nybörjare som inspektör... jätte bra när det handlar om gamla bilar. Allt gick bra tills han skulle göra sitt pappersarbete och hängde upp sig på identifikations nummret. Det sitter på motorn i denna bil.
Ja men då är det ett motornummer tänker ni? Ah njäe både ja och nej. Enligt flera dokument som jag hittat på internet så var det så att bilar som gjordes fram till 1954 hade både motornummer och chassinummer, -på den tiden var det ett fritt val att registrera bilen på antingen motornummret ELLER chassinummret, det spelade liksom ingen roll, antagligen för att det på den tiden var ovanligt att byta motor i en bil.
Problemet är att brickan med vin nummer som enligt original skall sitta i dörren är borttagen (säkerligen under renovering en tid tillbaka och antagligen för att rummret då redan står på motorn)
 
Hur som, i alla papper jag har fått och skickat in till Transportstyrelsen (som redan godkänt ursprungskontrollen) så står det samma VIN-nummer (vehicle identification number) som det står på motorn.
Besiktningskillen ville dock inte riktigt godkänna detta och bad om mer utredning... Fan va trött jag blir.
 
Kontaktade min säljare och fick bild på en dokument på bilen från USA, samt ett till bevis som jag har hemma från Polen med information om bilen, (läng, vikt, modell, vin nummer, registreringsnummer m.m) Jag får nu ta med dessa handlingar till besiktningen för att påvisa att bilen sen långt tillbaka har varit identifierad genom detta nummer. För säkerhets skull så byter jag besiktningsstation så att jag förhoppningsvis får en mer erfaren inspektör. Denna kille verkade så jäkla osäker på allt han gjorde.
Som tur är så känner jag en kille som jobbar på bilbesiktningen som jag kan bolla frågor med och han sa att det är löjligt om den inte godkänns med de handlingar jag har. Det beror väl helt enkelt på vilken inspektör man får och vilket humör han/hon är på.
 
Bök och stök! -men det kommer ju ordna sig på något vis, frågan är bara hur lång tid det ska ta. -Onödig tid i detta fall kan jag tycka, men men.