En slagen hjälte

 
Den lilla fiskorven tar igen sig tills narkosen trillat ur kroppen. Löjligt hur "mammig" man blir till sitt husdjur. Säga vad man vill, men de är fullgoda familjemedlemmar. De som inte har eller haft husdjur kan aldrig riktigt förstå... i mångas ögon är det "bara en hund", eller "bara en katt".
 
För första gången var jag lite ängslig över att lämna in ett husdjur på operation, just för att det procentuellt ALLTID finns en risk för komplikationer. Den här lilla krabaten är speciell på så många sätt så jag hade nog gått av på mitten om något hade hänt. Skön känsla när veterinären ringer och meddelar att allt har gått bra ♥
 
Nu väntar 10-12 dagar av läkande, förhoppningsvis slipper jag besvära honom med att använda den berömda "tratten". Allt hänger på hur mycket uppsikt jag har över honom samt om han har för mycket intresse av att slicka på såret. Förhoppningsvis så läker det fint :-)
 
Vad han har opererats för?
...ja en kastrering förstås.
Och varför det beslutet?
...jo för att jag insett att jag ändå inte kommer att avla eller ställa ut honom. En kastrering innebär att han inte blir lika stressad vid promenader när han känner spår av löpande tikar. Hanhundar känner deras doft på flera kilometers avstånd vilket kan bli ganska jobbigt.

Kompletterar i väskan...

Efter att ha jobbat som ett jävla asshole i 3 veckor så kände jag att jag behövde belöna mig själv. Det blev ett nytt objektiv till kameran. För första gången har jag gått utanför ramen och köpt ett märke utöver Nikon, detta efter noga övervägande och många bra recensioner av både proffs och amatör fotografer. Önskan var ett bra Macro objektiv med bra bländare. Valet föll på Sigma 105/2.8 EX DG OS HSM för Nikon.
 
 
Scandinavian Photo står det så här för att beskriva objektivets egenskaper:
 
Med inbyggd OS-funktion (bilstabilisator) med ny teknik som även fungerar i 3D, innebär att den även stabiliserar framåt och bakåt för makrofotografering. Detta gör att man kan använda objektivet med ca 4 stegs längre exponeringsvärden än normalt. Ett "flytande" fokuseringssystem flyttar två olika linsgrupper i den optiska linjen till olika lägen. För Sony fungerar också OS-funktionen i objektivet detta ger fördelen med stadig sökarbild. DG-versionen gör att det passar kameror med både den stora sensorn (24x36) och de med s.k. APS-C sensorer. De nio bländarlamellerna gör att man får en behaglig oskärpa om så önskas. Objektivet har 2 st. s.k. SLD-linser som motverkar vanliga optiska fel och höjer bildkvaliteten. Antireflexbehandlingen i flera lager motverkar överstrålning samt s.k. flare som innebär att ljus reflekteras mellan linserna.
 
http://www.scandinavianphoto.se/produkt/11987747/sigma/af-105-2-8-ex-dg-os-hsm-macro-till-nikon
 
Känner mig rätt nöjd nu med min kameraväska. Det jag har saknat var ett macro objektiv. Nu har jag det + ett bra tele-zoom och 2 bra porträtt objektiv. Det täcker in det mesta behovet för att kunna fotografera på bred front. Men varför köpte jag inte Nikons macro objektiv då? Jo det är ganska enkelt... Dels så ligger Nikons macro på över 7 loppor, och dels så har Sigma ett riktigt bra likvärdigt objektiv för 4500-5000:- med likadana egenskaper som Nikons. Plånboken fick avgöra efter Sigmas strålande omdömmen om just detta objektiv, så nu är det upp till bevis...
 

Rastlös

Sitter och trycker i soffan. Regnet vräker ner utanför och det är bara skit på tv'n. Finns väl egentligen en massa saker att ta itu med i hemmet men har ingen lust alls. Snacka om att bara slösa bort en dag lixom... Inte ens hundarna verkar roade idag. Zzzz....
 
Har haft 6 dagars arbetsvecka två veckor i rad nu... och är inne på min sista 6 dagars vecka. Känns sisådär halvkul att bara få vara ledig på en söndag under 3 sammanhängande veckor. Men det är ju delvis självvalt... bara för att jag är så jävla envis. Måste dock erkänna att jag aldrig har längtat så mycket efter en semester som jag gör nu. Har god lust att vinna ett par miljoner och kunna köra "Snälla Åke" till min chef.
 
 
Nåväl... en vacker dag kanske.