1:a Advent

Braskaminen sprakar och på tv'n har jag satt på White Christmas.
Det är 1:a Advent idag ♥
 
 
I helgen var jag iväg till Hofors för middag med stort sällskap. Det är skönt med ett miljöombyte ibland, kanske särskillt denna helg. Man behöver komma bort emellanåt!
 
I fredags slutade min bästa kollega på jobbet. Det är få människor som lyckas göra ett avtryck i ens liv och han var en sån person som fick en att må bra. Kändes tungt att se honom gå faktiskt, han har stöttat mig mycket på den mansdominerade arbetsplatsen. Visst kommer man att ses och ta en lunch emellanåt, men det blir ju aldrig det samma när man inte jobbar på samma ställe... man har inga konferenser ihop, inga julbord, inget "springa på varann inne på kntoret" osv... Man ses mer sällan helt enkelt.
 
Nä, det är tungt. Andra gången i mitt liv som jag blir ledsen av att någon slutar på samma jobb som mig. Man liksom vet hur det blir... Personen får snabbt nya kollegor och nya vänner och har inte samma tid att umgås med sina gamla kollegor/vänner. Telefonen slutar ringa... Man försöker hänga kvar men det är svårt att stoppa utvecklingen. Känns lite egoistiskt tänkt faktiskt, snudd på självömkan kanske... men om en människa som lyckats betyda så mycket vandrar vidare och börjar prioritera annat så blir det en inre kamp med sig själv at acceptera det. Jag får nog paketera in honom i garderoben som en hel del annat känsligt som man inte vill gräva ner sig i.
 
Vart var vi nu igen... ja, just det, 1:a Advent...
Snart är det Jul!
 

Curt har längtat....

 
...till att få tända första adventsljuset. 
 
Nu sitter han som Ferdinand och luktar på sin starkvins glögg, inte ett dugg intresserad av att stångas och leka med de andra dansbandstjurarna.
 

Present till mig själv :-)

Efter lite letande och lyckan att ha kontakter i butiksvärlden så fick jag min tavla tillslut som jag såg på Hem & Villa mässan tidigare i höstas :-)
Ordinarie pris ca 995-1500:- mitt pris 350:- ♥
 
 
New England, rustik, natur, industridesign, ...helt min stil :-)