Ännu ett objektiv till samlingen...

Hade fått dubletter av en väldigt fin och dyr kameraväska i julklapp så igår var jag till Fotokungen på söder och bytte den ena mot ett nytt objektiv. (med lite pengar emellan förståss)
Det blev ett "all round" objektiv av skaplig kvalité med en zoom på 300 och bildstabilisator :-)
 
 
Nikon AF-S 28-300mm f/3.5-5.6 ED VR
 
Blir ett bra komplement till mina porträtt objektiv.
 
För övrig så ringde Mamma idag och berättade att min Morbror Ricky har somnat in... behöver jag säga att det var cancer? :-( Han har dock levt på lånad tid länge efter ett långt missbruk av alkohol. Trots att det var väntat så känns det ändå plötsligt på nåt vis... alltid sådär konstigt jobbigt olustigt när någon går bort.
Trots missbruket så var han en underbar människa med otroliga talanger inom musik och konst. En sån där väldigt egen person på ett skönt underhållande och humoristiskt sätt... ♥
Vila i Frid Rickard Blomberg, du halvknasiga själ. Hälsa Kim Anderzon från mig.
 
Idag tänder jag en thailänsk lykta för dig och skickar upp i himmelen ♥

Kvällspromenaden

Straxt efter kl.21 fick jag ett infall att jag ville gå en promenad så jag pälsade på vovvarna och tog sällskap ut på de snötäckta grusvägarna som jag har i mitt område. Jag hade ingen ficklampa eller mobiltelefon att lysa med, men upptäckte relativt fort att det inte gjorde något... för ovanför lös månen klart och lämnade ett sken av silver som arbetade sig ner över trädtopparna. Himlens alla stjärnor lyser denna kalla vinterkväll och det får mig nästan alltid att tänka på hur det måste ha kännts för Titanics passagerare som tvingades möta det iskalla vattnet under en stjärnklar himmel och månens sken... Så hemskt öde, iskall kyla men sådär kusligt vackert med alla stjärnor ändå...
 
-12° och alldeles knastrigt i luften. Kylan biter i kinderna till en början sen får man snabbt upp flåset och börjar känna värmen strömma runt i kroppen. Hundarna springer glada som barn, inte ett dugg berörda av kylan.
 
Väl hemma igen så brinner brasan fortfarande och värmen slår emot ansiktet. På tv'n rullar svenska kultrullen Repmånad och hundarna har redan lagt sig nöjda som två kanelbullar i soffan, tätt intill varandra.
 
Imorgon är det måndag, och jag är ledig.
Lycka ♥

God fortsättning önskar Curt!

 
Idag skojar vi till det med med en ny bild som en festlig avslutning på året säger Curt! Att det ser ut som att de vilar på sin egen gravsten är inget som Curt reflekterar över........
Curt har intagit soffläge efter att ha proppat i sig skinkmackor, sylta, rödkål, grisfötter och lutfisk, -glöm för faan inte lutfisken! Nu laddar han för nyåret, stenkakorna är putsade, groggvirket är inhandlat och brännvinet står i källarn och droppar i 5 liters dunkar från Biltema. Kvar på "to do" listan är att köpa konfetti, tomtebloss, storpack jordnötter och ett par limpor cigaretter.
Den finaste polyesterdräkten med paljetter och fransar är på kemtvätt och finskorna är redan putsade och klara för att slå klackarna i taket!
Nä, nu går vi och laddar med en julpruttare!
 
2015, kom an ba' !