New England style

Förut var jag inne på en fransk lantlig stil av chabby chic inredning men sen i sommras har jag helt bytt inriktning till den kustnära New England stilen!
 
Eftersom jag bor vid kusten och utvecklat ett båtintresse på senare år så kändes det helrätt att göra om hemmet i New England stilen. Jag är inte helt färdig än, det kostar trots allt lite pengar och kräver lite tid att hitta dom rätta attiraljerna. Än så länge har jag fyndat lite här och var men en bra butik är Jotex.se som har ett sortiment med inriktning på stilen :-)
 
 
New England innebär inredning som präglas av rött, vitt och blått. Oftast innehållande amerikanska eller engelska flaggan samt stjärnor, det är väl det vanligaste och mest igenkännande för stilen.
 

För övrigt så är det passande med gamla båt attiraljer och vitmålat trä. Typiska New England märken är bland annat Lexington, Gripsholm och Ralph Lauren m fl.
Geografiskt sett så kommer inredningsstilen från USA, främst från delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont som har en stark anknytning till kusten med nautiska och marina inslag.
 
Har jag hittat ett nytt intresse? ...ja det har jag :-)
 
Over and out,
 
 

Kommentera här: