Lexington


Lexington är ett av de dyrare företagen inom New England style...
 
Snygga prylar, bra kvalité, ...men dyrt.
 
Lexington ligger utanför Boston, Massachusetts. En liten stad vid USA's östra sida där New England stilen har sina influenser. Lexington jobbar inte enbart med inredning utan tillverkar även kläder och annat. I Sverige har Lexington en egen butik, Lexington Flagship Store som ligger på Birger Jarlsgatan 25. Utöver denna finns även flertalet återförsäljare och internetbutiker som säljer deras varumärke.
 
      
 
 
  
 
     
 
 
Over and out,
 

Gripsholm


Gripsholm har riktigt snygga inredningsdetaljer för det marina temat! Lite av min favorit faktiskt...
 
Tips på snygga kuddar:
 
 
 
 

Gillar verkligen designen på dessa kuddar!
Finns bland annat att köpa på http://www.gripsholmpalandet.se
 
Märket Gripsholm är knutet till USA och den marina stilen genom att M/S Gripsholm var Sverige och faktiskt världens första dieseldrivna passagerarfartyg i atlanttrafik. Hon byggdes av Armstrong, Whitworth & Co, Ltd i Newcastle, England och levererades den 27 november 1925 till Svenska Amerika Linjen i Göteborg som rederiets första nybygge. M/S Gripsholm var då ett av de modernaste fartygen på Atlanten.
 

Over and out,
 

New England style

Förut var jag inne på en fransk lantlig stil av chabby chic inredning men sen i sommras har jag helt bytt inriktning till den kustnära New England stilen!
 
Eftersom jag bor vid kusten och utvecklat ett båtintresse på senare år så kändes det helrätt att göra om hemmet i New England stilen. Jag är inte helt färdig än, det kostar trots allt lite pengar och kräver lite tid att hitta dom rätta attiraljerna. Än så länge har jag fyndat lite här och var men en bra butik är Jotex.se som har ett sortiment med inriktning på stilen :-)
 
 
New England innebär inredning som präglas av rött, vitt och blått. Oftast innehållande amerikanska eller engelska flaggan samt stjärnor, det är väl det vanligaste och mest igenkännande för stilen.
 

För övrigt så är det passande med gamla båt attiraljer och vitmålat trä. Typiska New England märken är bland annat Lexington, Gripsholm och Ralph Lauren m fl.
Geografiskt sett så kommer inredningsstilen från USA, främst från delstaterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont som har en stark anknytning till kusten med nautiska och marina inslag.
 
Har jag hittat ett nytt intresse? ...ja det har jag :-)
 
Over and out,