Up in the air, Boeing 737

Idag har jag prövat mina vingar i en Boeing 737 :-)
Resan gick upp och ner till Umeå, samt en påhälsning på flygpersonalens lokaler på Arlanda där piloter och cabinpersonalen startar med inskrivning och planering för dagens resor. Alla piloter har en egen ipad där de varje dag kan ladda ner sina rutter samt få senaste väderuppdateringarna och annat, smidigt!
 
Fashinerande att se hur dom sköter cockpit. Man kan enkelt beskriva det som att den ena piloten säger A, och den andra svarar B och tillsammans svarar de C, vilket innebär att de hela tiden stämmer av och upprepar varandra för att kolla av att de har exakt koll på läget. Språket är engelska givetvis och de jobbar efter miljoner koder som en vanlig svensson inte förstår. När de får väderrapporten utskriven i cockpit så består den av en massa siffror och konstiga förkortningar. Jag fick förklarat hur de läser av den, men till en början så ser det ut som rena grekiskan!
 
Summan av kardemumman var MÅNGA knappar, många system, många rutiner, många dataskärmar, mycket att lära!
Spännande och häftigt att få ha varit med om!
 
 
 
 

Alfa Alfa Delta Foxtrot - Over and out,
 

Pilot utbildning på Arlanda...

Imorgon ska jag toppa mitt flygintresse med att åka med i cockpit på SAS. Det blir en Boeing 737 upp och ner till Umeå med genomgång av planet och alla femhundrafemtioelva knappar :-) Ser fram emot start och landning!
 
Fördelen man får när man bor granne med en Pilot!
 

Over and out,