Babytalk

Jag är uppe i den åldern där flera av mina vänner skaffar barn...

Till viss del är det jättekul... och till viss del så blir jag bara trött och besviken... Det jag vill komma till är det faktum att de som skaffar barn för första gången verkar glömma bort sina vänner... i alla fall de som inte har barn själva. Jag kan förstå att det är en stor grej att bli förälder... men ska det betyda att man säger adjö till sitt gamla liv?

Facebook är ett forum där detta utspelar sig i ganska stor utsträckning... De nyblivna föräldrarna publicerar ENBART statusar om sitt barn. Det handlar om sovtider, blöjbyten, amning, framsteg, storlek, barnavårdcentralen, mödravårdscentralen, gåstolar, leksaker, säkerhet i hemmet, det ska firas 1 månad, 2 månader, 3 månader och lägga ut bildbevis på detta osv... Inte nog med det... folk byter ut sina PROFILBILDER till en bild på sitt barn.

Jag tycker att det blir för mycket... Jag tycker fortfarande att det är jättekul för mina vänners skull men någonstans så känns det som att deras egna personligheter har försvunnit. Vad hände med tjejen och killen som skaffade det här barnet? Lever dom fortfarande?

En annan tråkig sak är att många som skaffar barn ger upp sina tidigare vänner som inte själva har barn... och umgås endast med andra par som har barn. Gamla kontakter rinner ut i sanden och de som skaffar barn pratar endast om sina barn... dag ut och dag in... och då har de inget gemensamt med sina gamla vänner som inte har barn.

Jag ska givetvis inte dömma alla... men den större delen av nyblivna föräldrar på min facebook har blivit så här... och det är skittråkigt.

Fler än jag som känner igen det här?

Jag vill verkligen INTE bli så här när jag skaffar barn.
(ja jo visst tänker ni, du kommer ändra dig)
Men nej... jag tror inte det... Efter att se hur folk blir så vet jag själv hur jag INTE vill bli... Och jag vill inte ge upp på mina vänner som inte har småbarn. Jag vill inte ge upp på mig själv och jag vill inte heller ge upp på den man jag skaffar barn med! Många glömmer bort att VÅRDA KÄRLEKEN!

Glömmer man bort sig själv och andra så kommer snart en dag då man inser att man förlorat mycket... Kanske rent av både vänner och den man lever tillsammans med. Att skaffa barn är stort... men inte så stort så att man måste åsidosätta hela sitt liv, då blir man ingen bra förälder heller tror jag.

RADIO NORD

Mellan åren 1961-1962 började sändningarna av Radio Nord, en ny banbrytande radiostation som snabbt växte i populäritet! Musik, intervjuer och radioreklam konkurerade med dåtidens Radio P1 och P2.
Den nya kanalen väckte åsikter om sin frispråkighet och 1962 klubbade regeringen igenom en lag som förbjöd fria radiostationer, i och med detta blev Radio Nord tvingade att släcka ner sina sändningar...

Den 30 juni 1962 stängdes radiosändningarna ner... Idag 50 år senare så har dom återupptagits som ett minne till Radio Nords storhetstid. Från och med den 25 juni fram till o med 8 juli ca, så kommer Radio Nord Revival att återuppspela sändningar från gamla Radio Nord på frekvensen 102.7 från Södermalm i Stockholm.

Räckvidden är inte generös, utan sträcker sig ett par mil utanför Södermalm. För de som bor längre ut så går det att lyssna via webradio:
http://web.comhem.se/goran.lindemark2/radionord.htm

En UNDERBAR nostalgi tripp till 61-62 där de sänder gamla originalprogram, musik och radioreklam! Detta varvas med lite historia och nya intervjuer som är kopplade till Radio Nord.

Ratta in frekvensen, luta dig tillbaka och njut av det ljuva 60-talet <3

Blogginläggen haglar inte ner precis...

MEN JAG LEVER!

Och jag mår bra, oförskämt bra :) Midsommarafton var kanon, 11 personer skrattade och åt gott under hela dagen till tonerna av orsa spelmän! Precis som en traditionell midsommar skall vara.

Trivs med mitt nya jobb också, eller trivs och trivs... jag tror faan att jag ÄLSKAR mitt nya jobb! Det var i februari jag blev anställd som distriktchef inom ett VVS företag som arbetar mot de stora byggvaruhusen och VVS butiker. Kollegorna är kanon, produkterna är kanon, lön, bonusar och förmåner är kanon, mina kunder är kanon, ah... vad mer kan man önska sig? Jag hoppas och tror att jag har hittat rätt nu.
Jag har inte haft måndagsångest en enda dag sen jag började.

Sommarn står för dörren... eller ja, enligt kalendern i alla fall. Juni har ju mer eller mindre regnat bort! Semestern är i alla fall till hälften fullbokad, resten får bli impuls beroende på ork, väder och vind.

När sommaren är över väntar konferensresor samt NEW YORK i september!!!

Lovely!